Един милиард паунда се очаква да похарчат англичани за празника на кралица Елизабет Втора

0

Е дин милиард паунда се очаква да бъдат похарчени в кръчмите и магазините по време на тържествата за платинения юбилей на кралицата. Елизабет Втора, която на 21 април навърши 96 години, ще чества 70 години откакто е на трона. 

Очаква се 45 000 клуба да сервират 90 милиона пинти, или почти 52 млн. литра, по време на четиридневното всенародно веселие, след като получиха зелена светлина да работят до 1 часа сутринта от 2 до 4 юни, съобщава „Daily Mail“. Милиони души се очаква да атакуват магазини – за сувенири и кръчми, където ще се лее бира, шампанско, барбекю.

Това ще е златна мина за търговията на дребно и хотелиерството и добре дошъл тласък след две години пандемия, която им донесе мизерни приходи и чести локдауни. Пивоварите създават специални бири, за да вдигнат тост за 70-годишното управление на кралицата, докато кръчмите организират партита.

За тържествата, който започват на 2 юни, четвъртък ще има затворени улици заради партита. Приблизително 16 000 партита по улиците са предвидени да се случат за юбилея. 

Прегледана: 55540

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече