Пиян българин, премазал две италианки, плати €70 000

0

Близките на Сара Рицото, която заедно с Джесика Фрагасо беше убита на пътя в Италия от Димитър Трайков, ще приемат от него 70 хиляди евро обезщетение.

Според италианските медии Девис да Рос, спътник в живота на 26-годишната Сара, казал „да” на офертата на 61-годишния българин, и ще приеме парите за дъщерите си на 8 месеца и на 2,5 години, които останаха сирачета.

По този начин тези средства ще се прибавят към другото обезщетение, което семействата на жертвите ще получат от застрахователната компания.

Братовчедките – 26-годишната Сара и 20-годишната Джесика загинаха на 30 януари, след като шофираната от тях кола беше пометена от джипа на Трайков на пътя до Порденоне, Северна Италия.

На 24 май Трайков е представил пред съдията по предварителното следствие второ искане за споразумение с правосъдието за 5 години, след като първото за 4 години и 8 месеца затвор беше отхвърлено. Прокурорът по делото беше поставил като условие за разглеждане на предишния иск парите да бъдат преведени – нещо, което тогава Трайков не направил.

61-годишният българин е обвиняем за двойно убийство на пътя при утежняващи вината обстоятелства заради шофиране в пияно състояние, тъй като беше регистриран с 1,23 промила алкохол в кръвта, а освен това беше избягал от мястото на катастрофата, без да окаже помощ на пострадалите.

Прегледана: 67010

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече