Аутопсията на Робин Уилямс разкрива потресаващи факти

0

Робин Уилямс отне живота си през 2014 г. и чувството за загуба сред зрителите все още не е стихнало.

Хората продължават да скърбят за загубата на един от най-добрите комици и актьори в света.

Той излъчваше позитивни чувства към всички, които се наслаждаваха на изпълненията му.

Наскоро обаче се заговори, че Уилямс е страдал от нещо много повече от депресия, която е довела до преждевременната му смърт.

Аутопсията му разкри някои потресаващи факти.

Очевидно Уилямс е страдал от LBD или деменция с телца на Леви.

Това е едно от най-увреждащите мозъка заболявания. Още по-лошото е, че се предполага, че той дълго е криел диагнозата си от съпругата си Сюзън Шнайдер.

Деменцията с телца на Леви е прогресиращо дегенеративно заболяване на мозъка, характеризирано от постепенната поява на когнитивен упадък, придружен от появата на зрителни халюцинации и тежки двигателни нарушения.

Приликата на симптомите, особено в ранен етап, с болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и шизофренията затруднява поставянето на правилната диагноза.

През 2014 г. Робин Уилямс е диагностициран с болестта на Паркинсон, но след консултация с невролог е установено, че актьорът е страдал от над 40 симптома на LBD.

Вдовицата му посочва, че когато е разговаряла с лекарите, те са споделили, че случаят на Уилямс е „най-лошата патология, която са виждали“.

Каквото и да е преживявал мъжът ѝ, той е предпочел да страда мълчаливо, вместо да натоварва околните със собственото си влошаващо се здравословно състояние. Шнайдер описва пред „Нюролоджи“ пораженията, до които го е довело състоянието на Уилямс.

„Робин постоянно питаше: „Имам ли болестта на Алцхаймер? Деменция? Дали съм шизофреник? Отговорите бяха най-добрите, които можехме да му дадем: Не, не, не. Нямаше признаци за тези заболявания. Сега ми е ясно, че най-вероятно той е пазил дълбочината на симптомите и страданието си дълбоко в себе си“, обяснява Шнайдер.

Прегледана: 66020

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече