Изгониха майка с детска количка от пистата на стадиона в Габрово

0

Изгониха майка с детска количка от писта на стадион „Христо Ботев” в Габрово. Причината – дошла да спортува, вземайки малкото си дете с количка.

„На тази писта съм от 15 години – дълги години като състезател, а от скоро и като треньор по лека атлетика. Имам професионална квалификация и съм завършила НСА, т.е. имам техническата култура как да се държа на едни стадион, така че да се съобразяваме един с друг”, разказа Гала Чалъкова.

„Преди два дни докато спортувах с количката, бях грубо и агресивно изгонена от пистата. Беше ми казано, че тя няма място на пистата и че ако искам да спортувам да си намеря детегледачка, която да ми гледа детето. Иронията е, че в социалните мрежи стимулирам младите майки да бъдат физически активни, защото така са по-пълноценни в отглеждането на детето си, а в следващият момент съм изгонена и ми се казва, че съм лош пример”, разказа още тя.

По думите й тя е била изгонена от жена, която е президент на един от лекоатлетическите клубове в града.

„Проблемът не е с представител на Община Габрово, нито със служител на Общински спортни имоти. Странното е, че проблемът е с президент на лекоатлетически клуб. За мен Гала има интерес някой от двата клуба да я припознае като своя треньорка”, каза  Росица Бакърджиева – управител на Спортни бази – Габрово.

И добави: „Според мен мястото на тази количка не е тук по време на тренировка на футболен отбор или по време на подготовка на лекоатлети. Тук не говорим за нарушаване на настилката а на цялостен учебно-тренировъчен процес”.

Прегледана: 67080

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече