Любовен триъгълник превърна в кошмар живота на легендарния ни щангист Нено Терзийски

0

В постоянен кошмар, страх и стрес живее от близо две години насам семейството на легендарния ни щангист Нено Teрзийски. Това призна самият трикратен световен шампион. Нено е първенец на планетата от Москва 1983, Сьодертале 1985 и Острава 1987. Има освен това и четири европейски титли и четвърто място на Олимпиадата в Барселона 1992.

По-късно Нено беше помощник-треньор в националния отбор първо на Иван Абаджиев, а после и на Пламен Аспарухов преди сам да поеме кормилото на отбора в периода 2005-2007 г.

От доста години Терзийски има магазин за кафе, цигари, алкохол и захарни изделия в квартал „Младост“ 1А в София, където работи и до днес. 58-годишният легендарен щангист разказа за кошмарния период в живота му.

„Преди две години се разделихме с жена ми Петя и тя отиде да живее при друг мъж. Казва се Ангел Сотиров, на 39 години. Много бързо обаче Петя осъзна грешката си и реши да го напусне, защото беше малтретирана. Първо отиде да живее при голямата ни дъщеря Алиса, после на квартира, а накрая решихме да се съберем и пак да сме заедно. Мъжът, с когото се раздели, обаче превърна живота ни в ад – постоянно преследване, заплахи и обиди към жена ми, обиди към децата ни. Много пъти сме намирали гумите на колите ни срязани…

Последното, на което беше посегнато, беше магазинът ни, който беше счупен. Пускали сме десетки жалби до полицията, арестували са го, но после бързо го пускат. Има записи от камери, има издадена ограничителна заповед да не доближава жена ми, но той не я спазва. И явно колкото по-безнаказан се чувства, толкова по-смел става“, разказа пред „Мач Телеграф“ Нено Терзийски.

„Един от най-фрапантните случаи бе този пред зала „Универсиада“, когато засича колата на жена ми и започва да я души. Тя потегля и го влачи, a накрая се обажда на приятеля на Алиса да дойде да й помогне. Заплашва жена ми и децата, че ще ги убие, ще ги залее с киселина. Иска пари от жена ми, твърди, че тя му ги е дължала… Има дни, които звъни по 200 пъти по телефона. Тормозът е голям! Казва: Това ще приключи, когато и където аз реша! Страх ме е как дъщерите ми – Алиса и Мелинда, и жена ми ще се приберат вечер и как сутрин ще излязат от домовете си. Гледам постоянно да са с придружител навън, за да има някой да ги пази“, каза още Нено Терзийски.

Семейството е имало идея да се премести да живее в друг град, но все пак големият шампион не иска да се предава.

„Всяко търпение си има граници, но не може някакъв си никаквец да определя начина на живот на семейството ми. Ако трябва, ще стигна до националните телевизии и ще дам гласност на случая, защото повече така не може да се живее. Водим дела, ето наскоро жена ми и нейни приятелки свидетелстваха, но цялата съдебна система е толкова мудна… Другото дело е чак на 14 ноември, когато ще бъде изслушан той и негови свидетели. До тогава обаче могат да се случат много неприятни неща, не дай си Боже“, добави Нено Терзийски.

Прегледана: 65655

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече