Илон Мъск се отказва да купува Туитър

0

Илон Мъск се отказва да купува Туитър. Собственикът на Спейс Екс и Тесла обоснова решението си с многобройни нарушения на споразумението за придобиване на социалната платформа.

Мъск заяви, че от Туитър не са му предоставили достатъчно информация за спама и количеството фалшиви профили. През изминалата седмица от там заявиха, че компрометираните профили са под 5 процента.

Това е поредният обрат в сагата около покупката на Туитър, започнала през април, когато Мъск обяви, че възнамерява да придобие платформата за 44 милиарда долара.

От социалната мрежа вече обявиха, че ще търсят правни възможности, за да накарат най-богатия човек в света да изпълни поетия ангажимент.

В предварителните документи се посочва, че в случай на неизпълнение на споразумението, Мъск дължи 1 млрд долара. Според анализатори, оттеглянето на бизнесмена от сделката е „кошмарен сценарий“ за Туитър.

„За Туитър – това е кошмарен сценарий за борда, в понеделник на борсата ще има свободно падане. И ще последва грандиозна съдебна битка между Мъск и борда на директорите на Туитър. И това ще бъде война по всички фронтове: да се запазят служителите, конкурентите продължават да работят, проблеми с бранда – запазената марка, с доверието на инвеститорите в отчетите“, заяви Даниел Ийвс, финансов анализатор.

Прегледана: 67150

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече