Правят филм за Димо от P.I.F.

0

Документален филм за големия Димо Стоянов от P.I.F., който си отиде от този свят, ще прави журналистката Велианна Кашева.

Нейният проект за документален филм „Приказка за нови времена“ е получил финансиране от Национален филмов център.

„Когато Димо от любимите ми P.I.F. си отиде, тъгата беше – и още е – толкова огромна, че си обещах да направя всичко по силите си да им благодаря, както мога, за всичко, което са ми дали. Затова си казах, че трябва да направя филм за P.I.F. и всичките Димови чудеса.  През цялата 2021 г. проследявах ключовите събития на групата и така малко по малко сценарият сам започна да се пише… Още от самото начало имам чувството, че Димо ме събира с най-точните хора и буквално ми отваря очите за посоката на това, което трябва да заснемем. През целия този път, когато споделях идеята си с познати и непознати, виждах у всички толкова любов и уважение в очите им, че ми е трудно да ги побера в думи. Надявам се да успея… в кадри“, споделя Кашева в личния си профил във Фейсбук.

Продуцент на лентата е Христо Дерменджиев от А Плюс Филмс.

“На групата, Люба и всички замесени приятели на Димо обещавам, че ще направим един безкрайно красив филм, пълен с обич и смисъл.  Опитвам се да ти го подаря, Димо… Толкова много любов си оставил, навсякъде”, пише още авторката на идеята.

Прегледана: 65400

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече