Васил Михайлов слиза от сцената

0

Доайенът на българските кино и театър Васил Михайлов е решил да се оттегли тихомълком от сцената, издават негови колеги. Обичаният от поколения актьор не присъства в нито едно представление на Военния театър през идния септември, когато започва поредният театрален сезон.

През последните няколко години, откакто ковид върлува сред нас, екранният Капитан Петко войвода беше разредил срещите си с публиката, но все пак имаше сили и и желание да играе, макар и по-рядко – веднъж или два пъти месечно. 84-годишната звезда обаче явно е решил да си вземе по-дълга почивка, като все още не е оповестил дали тя ще бъде временна, или е дошъл моментът за неговия бенефис.

Възможно е да го направи тихомълком, без да го обяви пред публиката, за разлика от колежката му Цветана Манева, която също прекрати кариерата си, но го съобщи от сцената на наградите „Аскеер” тази пролет.

Още през 2021 г. Михайлов изкара коронавируса и пак беше преустановил сценичните си изяви, докато мерките се поразхлабят и пикът на ковид отшуми. С възрастта здравословните проблеми не подминаха и кинолегендата. В последните години той има трудности с придвижването заради болежките на краката, а и зрението му е не е никак добро вследствие на катаракта, която му откриха, но която не можела да се оперира. „Непрекъснато се убеждавам, че още имам сили да работя. Правя около 40-минутен комплекс от упражнения на земя. Обаче не мога да откажа цигарите. Пуша по 2-3 цигари на ден и още не мога да ги спра напълно. Един актьор на моята възраст вече има толкова травми – комоцио, чупене на ребра, ръце, крака, че… Идва момент, в който, за да можеш да работиш, трябва да се поддържаш. Ако една седмица не се занимавам с физиката си, травмите започват да се обаждат”, споделя Михайлов.

Дните си той разнообразявал с разходки в квартала и срещи с внуците си. От големия си син Александър, който почина през 2019 г. след борба с коварна диагноза, артистът има внук, кръстен на него. Васил-младши и годеницата му Радостина го дариха с правнучка Леа. От по-малкия си син Асен екранният Капитан Петко има още две внучета – момче и момиче.

Прегледана: 57840

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече