Взривиха дъщерята на идеолога на Путин

0

Дария Дугина, дъщеря на руския обществен деец Александър Дугин, е загинала при експлозия на автомобил край Москва, съобщи ТАСС.

„Да, много тежко събитие, познавах Дария лично. Даша дойде на едно голямо дискусионно събитие, защото „Традиции“ е фестивал, но не в класическата си форма, а е дискусия за актуалните тенденции в културната, музикалната, филмовата, литературната сфера. Аз самият бях там“, каза нейн приятел Андрей Краснов. „Близо до село Болшие Вяземи е избухнала колата.

Според руските медии Даря Дугин е била „взривена на парчета“ при „покушение“, което е било предназначено за баща ѝ Александър, пише БГНЕС.

„Това е колата на баща й, Даша кара друга кола, но днес тя караше неговата кола, а Александър Гелиевич пътуваше по друг начин. Той се върна и беше на мястото на трагедията. Доколкото разбрах, мишена е бил пряко Александър Гелиевич, а може би и двамата“, добави още Краснов.

60-годишният Александър Дугин често е наричан „мозъкът на Путин“ или „Распутин“ заради близките си отношения с руския президент. Той е бивш главен редактор на твърдо пропутинската телевизионна мрежа „Царьград“ и се смята, че е вдъхновител на продължаващата инвазия в Украйна. Макар да няма официална роля в правителството, се смята, че крайно десният окултен писател оказва влияние върху Путин, особено на неговия пропаганден фронт.

На него се приписва заслугата за даването на нов живот на термина „Новорусия“ (Нова Русия), който е възприет от Путин, за да оправдае анексирането на Крим – след като през 2013 и 2014 г. е широко използван от Дугин.

Във видео споделяно в социалните мрежи, главно Туитър, се наблюдава горяща кола, пожарна и множество пожарникари като до тях стои възрастен мъж, който прилича на Александър Дугин, хванал се за главата и разговаря с огнеборците. 

Прегледана: 56390

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече