Войната продължава, Джоли и Пит се хванаха за гушите

0

Бивша инвестиционна компания на Анджелина Джоли обвини Брад Пит, че води „отмъстителна война“ за френско лозе, което беше обща собственост на американските актьори, предаде Ройтерс.

Фирмата „Нувел“ е завела насрещно дело срещу Пит в съд в Лос Анджелис. Компанията, която Джоли продаде преди година, притежава дял в насажденията в лозарското имение „Миравал“. От „Нувел“ настояват, че актьорът е завзел контрола над винарната в югоизточната част на Франция.

„Откакто бившата му съпруга Анджелина Джоли подаде молба за развод през 2016 г., Брад Пит води отмъстителна война срещу нея и „Нувел“, се казва в съобщението.

В иска също така актьорът е обвиняван, че прахосва активите на лозето по бляскави проекти, както и че е „ограбил“ ценните им търговски марки.

Брад Пит не позволявал на „Нувел“ достъп до имението „и го третира като негово лично феодално владение“, се казва в иска, подаден от компанията.

Бившата инвестиционна компанията на Джоли настоява за обезщетение от поне 250 милиона щатски долара от Пит за „незаконно и деспотично поведение“. 

Актьорът пък заведе дело срещу Джоли и „Нувел“ през февруари. Той твърди, че бившата му съпруга е продала на международна алкохолна компания незаконно своя дял в имението, където двамата сключиха брак през 2014 г.

Адвокатите на холивудските звезди не отговориха веднага на отправени запитвания. От „Нувел“ също отказаха коментар.

Анджелина Джоли и Брад Пит се сдобиха през 2008 г. с имението „Миравал“, което се намира в южния френски департамент Вар.

Според внесените от „Нувел“ съдебни документи Джоли е искала да продаде нейния дял, възлизащ на 50 процента на Пит след развода им, но не са успели да сключат сделка заради „неразумните условия“ на бившия съпруг.

Джоли продаде компанията на дистрибутора на алкохол „Столи груп“ през октомври 2021 г., но Пит не би се съгласил да се откаже от своя абсолютен контрол върху него, се твърди в подадения иск.

Брад Пит пък настоява, че с Джоли са се споразумели нито един от тях да не продава дела си в лозето без съгласието на другия. Продажбата е в разрез с това споразумение, твърди актьорът.

Прегледана: 52850

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече