Камила направи пълно преобразяване: От любовница до Нейно Величество кралицата

0

От любовница на принца до Нейно Величество кралицата – Камила завърши наистина впечатляваща трансформация, пише британският вестник „Дейли мейл“.

Чарлз автоматично стана крал след смъртта на майка си и послушната му втора съпруга най-сетне се добра до титлата кралица-консорт.

Имаше времена, в които почитането на Камила с висшата кралска титла беше спорна тема за някои. Тя бе обвинявана в някои социални кръгове за разпадането на брака на Чарлз с обичаната от народа Даяна, принцесата на Уелс – която при малко по-различни времена, сега щеше да бъде кралица на Обединеното кралство.

И когато новината за тяхната афера излезе наяве, Камила беше изправена пред ожесточени критики. Отне време на обществеността да я приеме след смъртта на Даяна през 1997 г. и когато тя се омъжи за Чарлз през 2005 г., темата за бъдещата й титла беше причина за спорове.

По това време кралски помощници казаха, че Камила не иска да бъде известна като кралица-консорт, въпреки че има това право. Вместо това тя „възнамеряваше“, когато му дойде времето, да се нарече принцеса-консорт – титла, която никога досега не е използвана в британската история.

Съпругата на принц Чарлз Камила Паркър-Боулс ще бъде коронясана до него при извършването на официалната церемония.

Съпругата на принц Чарлз Камила Паркър-Боулс ще бъде коронясана до него при извършването на официалната церемония.

Но нейната трансформация беше толкова зашеметяваща, че сега тя е един от най-популярните членове на кралското семейство и пълноправен член на „Фирмата“.

През февруари кралица Елизабет II публично обяви одобрението си снаха й да вземе титлата кралица-консорт, когато му дойде времето.

В посланието си към нацията за платинения юбилей кралицата обяви, че е нейно „искрено желание“ Камила да вземе титлата. Вестник „Дейли мейл“ разкри, че Елизабет II е дала благословията си за коронацията като кралица-консорт преди години и че Чарлз е бил близо до това да го обяви през 2019 г.

Кралицата избра 70-ата годишнина от възкачването си на трона, за да направи изключително важното съобщение и да изрази желанието си Камила да бъде напълно призната, когато Чарлз стане крал.

„Когато му дойде времето, моят син Чарлз да стане крал, знам, че вие ще окажете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, която ми оказахте, и моето искрено желание е, когато моментът настъпи, Камила да бъде известна като кралица-консорт, тъй като тя продължава своята собствена лоялна служба“, каза кралицата тогава на нацията.

По-късно Камила отговори, че се чувства „много почитана и много трогната“ от общественото одобрение. Присъствието й на държавното откриване на парламента беше знак за успешното й постепенно развитие в кралското семейство през последните години. Тя беше назначена за таен съветник през 2016 г., което означава, че ще бъде до Чарлз, когато той официално бъде провъзгласен за монарх в Съвета за присъединяване.

Чрез благотворителна дейност, подкрепяща ограмотяването и подчертавайки проблема с домашното и сексуалното насилие, Камила изгради собствената си кралска роля. И дори спечели медиите с чувството си за хумор и отдадеността си към съпруга и обществения дълг.

Камила ще бъде коронясана до Чарлз при извършването на официалната церемония, точно както беше последната кралица-консорт, кралицата майка. Очаква се тя да носи именно нейната корона от 1937 г.

Прегледана: 52605

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече