Дъщерята на Апостол Карамитев гледа болни за пари (Снимка)

0

Маргарита Карамитева – дъщеря на големите актьори Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова, се е отказала завинаги от сцената. Щерката на звездата от „Любимец 13“ повече от 10 години живее като емигрант в Канада и тотално е обърнала гръб на родината. Доскоро Маргарита ръководеше две театрални трупи, съставени от аматьори и любители, и режисираше спектакли в два канадски града. Представленията ѝ събираха публика основно от българската емигрантска общност в Канада. Покрай пандемията и световната икономическа криза обаче заниманията ѝ престанали да ѝ носят достатъчно доходи и Карамитева решила да прекрати театралните си дейности, за да може да свързва двата края.

Така щерката на Апостол Карамитев се завърнала към другата си професия – психологията. Първоначално пробвала да работи на свободна практика, но било прекалено трудно да наложи името си сред вече доказаната професионална гилдия. Впоследствие кандидатствала за работа в специализирана институция за хора с ментални проблеми, където я назначили. Обичайно заплащането на клиничните психолози в такива центрове възлиза на 60 канадски долара на час. Сега ежедневно Маргарита се грижела за пациентите и им провеждала различни терапии, за да се подобрява състоянието им. Работата ѝ била изтощителна, но пък ѝ носела добри приходи, с които да може да живее спокойно зад граница. В Канада тя е заедно със своя съпруг, от когото има син, кръстен на знаменития си дядо. Наследникът на Маргарита бе женен в Гоце Делчев, но от няколко години насам местните са загубили дирите му и не знаят нито къде се намира, нито с какво се занимава.

Щерката на големия актьор не се е прибирала у нас от дълги години. Засега нямала и такива планове, защото животът в Канада я устройвал. Подобно на нея и дъщерята на Цветана Манева – Надежда, отскоро се грижи за болни възрастни хора в рехабилитационен център в Австрия, за да оцелява.

В България е другото дете на Апостол Карамитев – синът му Момчил, който се завърна след дълго странстване в чужбина. Карамитев-младши живя първо в Италия, после в САЩ, където бе сменил името си на Макс Фрийман и се опитваше да направи кариера в Холивуд като режисьор. У нас го върна болестта на съпругата му – италианката Габриела. Тя страдаше от напреднал рак, но въпреки лечението чак в далечен Китай докторите не можаха да я спасят и тя почина. Сега Момчил живее сам в София, а синът му от Габриела е в Италия.

Двете деца на Апостол Карамитев отдавна са продали легендарния му апартамент в близост до Докторската градина. Собственикът не е кой да е, а скандалният доцент Атанас Мангъров. Въпреки че след сделката Момчил и Маргарита си разделили равни пайове и помежду им нямало разпри за пари, близо 20 години не си говорели. От известно време насам обаче пак били в топли отношения и се чували често по телефона. Сближила ги личната трагедия на Момчил, а именно загубата на съпругата му.

Прегледана: 56885

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече