Синдромът на Даун не е присъда! Силвена и Красимир – номинирани за Будител на 2022г. (ВИДЕО)

0

Децата със Синдрома на Даун могат да се развиват, да бъдат щастливи… Силвена Христова и Красимир Ламбов

Двамата са основатели на Фондация „Живот със Синдром на Даун“. Въпреки че бременността на Силвена преминала изключително леко и прегледите показвали, че няма поводи за притеснение, Микаела се ражда със Синдром на Даун.

Година и половина след появата на „слънчевото дете“, както наричат децата с това състояние, Красимир предлага на Силвена да запишат видео, с което да покажат как живее семейството им.

Клипчето с главни действащи лица Кристиян (брат на Микаела) и Микаела за нула време е гледано над 100 000 пъти (днес вече е гледано над 630 000).

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ има за цел да повиши информираността в обществото за тази най-често срещаната генетична аномалия чрез образователни видеоклипове на разбираем език и да покажат, че това състояние не е присъда, а предизвикателство.

Към днешна дата за YouTube канала на фондацията са се абонирали 136 000 души и него са качени над 140 видеа, които са гледани над 40 милиона пъти.

А ето и историята им!

Ако това видео е докоснало сърцата Ви, гласувайте за Силвена Христова и Красимир Ламбов ТУК, защото всеки, който с дума или жест те е накарал да се вгледаш в себе си, да преосмислиш стореното, да победиш един свой страх, да прекрачиш вчерашните си граници, да видиш, че си голям и силен, да повярваш, че заслужаваш всичко красиво, е… будител!

Прегледана: 51175

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече