ФБР разследва Илон Мъск за сделката му с Twitter

0

Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон Мъск заради офертата му за закупуването на „Туитър“ (Twitter Inc.) за 44 милиарда долара.

Това става ясно от документ, депозиран в съда от технологичната корпорация, която притежава едноименната социална мрежа, информира Ройтерс.

В документа е отбелязано, че срещу Мъск тече разследване, но не се посочва нито причината за него, нито кои федерални власти го провеждат. 

Технологичната компания, която през юли заведе дело срещу предприемача, за да го принуди да финализира сделката в съответствие с предварителното споразумение, обяви, че адвокатите на Мъск са отказали да й предоставят документи, които тя е поискала, твърдейки, че те са предмет на „следствена тайна“.

В края на септември адвокатите на мултимилиардера са представили искане, в което са посочили „списък с поверителни документи“, които не трябва да бъдат представени, обяви „Туитър“.

Те включват „работен вариант“ на електронно писмо от 13 май до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) и презентация със слайдове (представяне на текст, изображения, схеми, клипове и т.н. – бел. ред.), предназначена за Федералната комисия за търговията (FTC), отговаряща за защитата на потребителите и за спазване на правилата на конкуренцията.

Документът, депозиран от „Туитър“, представлява искане към съдия от щата Делауеър да нареди на адвокатите на Мъск да представят документите. Той е внесен на 6 октомври.

Това става в деня, в който съдията обяви, че временно спира хода на съдебния процес, след като по-рано беше съобщено, че мултимилиардерът е решил да не се отказва от сделката за закупуването на технологичната компания, припомня Ройтерс.

Прегледана: 51310

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече