Илияна Спасова, майка на тризнаци: Случаят ми е медицинско чудо!

0

„Лекарите ми казаха, че моят случай е медицинско чудо. Много рядко срещано и необяснимо.“

Това сподели пред „България Днес“ щастливата майка на тризнаци от Пловдив Илияна Спасова. На 5 юли жената ражда три живи и здрави дечица в болница „Селена“ след успешни процедури ин витро.

Причината – при трансфера на ембриони били имплантирани два ембриона, а ехографският преглед за потвърждаване на бременността установил наличието на три бебета. „Това е много рядко срещано разделяне на ембриона, което се наблюдава както в природата, така и при асистираната репродукция“, коментира репродуктивният специалист д-р Даниел Ставрев.

„Три години правихме неуспешни опити за забременяване. Решихме да отидем при репродуктивен специалист, който ми бе препоръчан от доволна моя приятелка. Оказа се, че имам запушване на двете тръби и съществуваше 1% шанс по естествен начин да успеем“, разкри пловдивчанката.

Така се стига до 23 декември м.г., когато предколедно Илияна разбира, че цели три живота са се зародили в нея.

„Връхлетя ме огромна буря от емоции. В един момент страшно щастие, а в следващия – как ще се гледат три деца. Обсъдихме ситуацията с д-р Даниел Ставрев. Каза ми, че е рисковано и за моя живот, и за трите плода. Разбрахме се да изчакаме феталната морфология. За мое щастие тогава се оказа, че и трите бебета се развиват прекрасно. Спогледахме се при последващия преглед при него и казах: Оставяме ги, разбира се! Изобщо не сме мислели лоши сценарии“, разказва 32-годишната жена.

Бебетата проплакват на 5 юли – в първата седмица на осмия месец от бременността. Девойката е кръстена на лекаря – Даниела, а двете момчета на бащата на майката Атанас и дядото на таткото Павел.

„Искам да кажа на хората да имат вяра и надежда. Надявам се повече семейства да не редуцират децата, а да ги запазят. И с повече вяра напред. Тя крепи всичко“, споделя радостната майка, която вози пеленачетата със специална количка за тризнаци в града под тепетата.

Съпругът й Александър, който е с година по-голям и работи като технически специалист в мобилен оператор, отменя Илияна в грижите за децата и през нощта, като си поделят по 2-3 часа сън.

Прегледана: 54055

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече