Чарлз казал на Даяна, че е обратен, за да не спи с нея

0

Нещастният брак на Чарлз и Даяна беше толкова взривоопасен, че служителите на кралската охрана се притеснявали някой да не пострада, пише Кристофър Андерсен в предстоящата биография „Кралят: Животът на Чарлз III“, която ще излезе на 8 ноември.

Един от камериерите на Чарлз си спомня как е видял Даяна да „хвърля епитети и да се подиграва на манията на съпруга си по мрачно изглеждащата Камила“. Камериерът наблюдавал как Даяна „буквално преследва съпруга си по коридорите, нагоре по стълбите и от стая в стая“, пише Андерсен.

„Защо не спиш с мен?“, се твърди, че питала Даяна съпруга си, който „едностранно прекратил сексуалната им връзка“ след раждането на принц Хари през 1984 г. Предполагаемият саркастичен отговор на Чарлз бил: „Не знам, скъпа. Мисля, че може да съм гей.

По време на един разгорещен спор Чарлз детински поискал да му се отдаде уважението, „което смяташе, че заслужава, заради статута му на престолонаследник“, според книгата. „Знаеш ли кой съм аз?“, попита той жена си. Даяна отговори, че той е „животно“, пише Андерсен. „Ти никога няма да бъдеш крал!“ — извика тя. „Уилям ще наследи майка ти. Ще се погрижа за това“, заплашвала покойната лейди Даяна.

Напрежението в кралското семейство само нараствало с течение на времето. „Сблъсъците между Даяна и Чарлз вече бяха толкова сурови, че насилието изглеждаше неизбежно“, отбелязва бодигард, цитиран в книгата.

Чарлз и Даяна се женят през 1981 г., като винаги се е спрекулирало, че престолонаследникът е бил принуден от родителите си. Двойката се разделя през 1992 г. и официално се развежда през 1996 г. Само година по-късно Даяна трагично загина в автомобилна катастрофа на 36-годишна възраст.

Прегледана: 53205

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече