Украинка съди приютила я жена за робство, защото я карала да мие чинии

0

42-годишната Хана Дебенъм от Укфийлд, Източен Съсекс, която приела украинска бежанка, е била обвинена в съвременно робство, след като я помолила да й помага повече в миенето на чинии. Тя е била разследвана в продължение на два месеца след обвинението, преди делото да бъде прекратено тази седмица, когато не са намерени доказателства.

Бежанката-майка, която не може да бъде назована по юридически причини, се оплакала в полицията, че „от нея се очаквало да чисти и подрежда къщата за малко или никакви пари под прикритието на украинската схема за заселване“, твърди полицейският доклад.

 „Просто искахме да помогнем. Ако бях обвинена, щеше да се наложи да декларирам това и щеше да е постоянна пречка за кариерата ми. Те също така говориха със съпруга ми и му казаха, че ако бъда призната за виновна, може да ме очаква доживотен затвор. Това беше най-лошото преживяване в живота ми“, заяви Хана Дебенъм пред „Дейли мейл“.

Тя добави, че адвокатът ѝ е определил действията на полицията на Съсекс като „възмутително превишаване на правата“.

Украинското семейство е живяло с Хана Дебенхам само от три седмици, когато е повдигнато обвинението.

Сагата започва, когато Хана и съпругът й търсят домашна помощница, която да работи в дома им. Натъкват се на профила на украинка на 30 години, която твърди, че е учителка по английски, и се свързват с нея.

Според Хана те постигнали споразумение, което позволявало на учителката и нейната десетгодишна дъщеря да останат при тях при условие, че тя ще изпълнява задълженията на детегледачка два до три дни в седмицата, за което ще й се заплаща 200 лири.

„Първите няколко седмици бяха прекрасни, но те не почистваха след себе си, а количеството съдове, които трябваше да се измият, бързо се удвои. Обясних ѝ, че трябва да помага повече, дори ѝ показахме как да използва съдомиялната машина“, спомня си Хана.

Прегледана: 51175

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече