Почина собственикът на KFC

0

Джон Уай Браун-младши – бивш губернатор на щата Кентъки от Демократическата партия почина на 88-годишна възраст. Той ще бъде запомнен като ресторантьорския магнат, който превърна KFC в глобален гигант за бързо хранене, но и като уважаван политик и държавник.

„Нашият баща Джон Уай Браун-младши не само мечтаеше да сбъдне невъзможното, но той следваше своя блян до самия край. Неговото положително отношение и жажда за живот бяха ненадминати и му позволиха да победи многократно“, се казва в изявление на семейството, цитирано от CNN.

„Всеки ден беше едно вълнуващо приключение за него. Той беше достоен губернатор на Кентъки, който се гордееше с родния си щат и неговите жители. Той има множество забележителни постижения, но най-вече обичаше семейството си с цялото си сърце, а ние на свой ред го обожавахме. Ние сме съкрушени от вестта за неговата смърт, но намираме утеха в това, което той написа в един от последните си дни, „Никога не съм бил толкова щастлив“.

Роден в Лексингтън, Кентъки през 1933 г., Браун завършва юридическо училище в Университета на Кентъки и е един от най-добрите търговци на енциклопедия “Британика”.

След служба в резерва на армията на САЩ през 1964 г. Браун закупува Kentucky Fried Chicken Браун и превръща KFC в известно име, като за кратко време веригата става най-голямата за бързо хранене в света.

Прегледана: 50250

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече