Д-р Емилова страда по покойния си мъж

0

79-годишната диетоложка на звездите д-р Людмила Емилова не спира да тъжи по покойния си съпруг Димитър, който издъхна внезапно от инфаркт през 2014 г. Осем години след тежката загуба специалистката по хранене продължава да не може да превъзмогне липсата му. Единственото, което я крепяло, били професията ѝ и внучетата.

За пръв път преди дни д-р Емилова си позволи да даде гласност на емоциите си и сподели трогателно обръщение, посветено на нейния покоен съпруг, в своя фейсбук профил по повод годишнина от брака им.

„От дни си мисля за тази дата, 5 ноември, която има специално място в сърцето ми. Появяваш се в сънищата ми. Мяркам силуета ти зад дърветата в Морската градина, където се разхождам с нашата дъщеря. Сепвам се. Ти отлетя преди 8 години, но и досега често разговарям с теб, седнала сама на брега на морето. Оплаквам ти се, поверявам ти скритите си сълзи, разказвам ти деня си. Опитвам се да те разсмея както едно време, тогава беше лесно. Смеехме се често и този смях стопляше дните ни независимо от непосилната тежест на времето, през което минахме. Митко. Моята любов, подкрепа, моята светлинка, която все още ме води напред. Днес трябваше да празнуваме 55 години от нашата сватба. Представям си как щеше да се радваш на порасналите внучки, истински млади красавици, умници и добри деца. На децата ни, вече със сребърни нишки в косите, помъдрели, но със същата детска обезоръжаваща усмивка. Как щяхме да вдигнем чаши и да си кажем онова, което е само наше. И което означава благодарност. За това, че сме се срещнали. И за това, че вървяхме заедно, ръка за ръка, по този път. Без теб нямаше да ме има мен, обичаната лекарка. Нямаше да ги има морето, звездите, изкачените върхове на Рила, хилядите нощи в клиниката, когато сърцето ми беше пълно не със страх, а със щастие. Нямаше да го има моят живот такъв, какъвто е сега. Честита годишнина, моя любов!“, написа д-р Емилова.

Хиляди нейни пациенти се възхитиха на словото ѝ и ѝ дадоха кураж да продължава и да не се отчайва. 79-годишната диетоложка изобщо не мисли за пенсия, а продължава да лекува с гладолечение стотици хора от цял свят в клиниката си край Варна, която през летните месеци се мести в Боровец.

Прегледана: 54105

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече