И италианците обедняха

0

Не сме сами в нищетата – анализ на Италианския институт за социално-икономическо изследвания CENSIS показва, че през 2022 година италианците са обеднели, обзела ги е меланхолия, даже нежелание да полагат усилия в работата си.

Изследването показва, че над 1 900 000 семейства живеят в условия на абсолютна бедност. Болшинството от италианците смятат, че ускоряването на инфлацията ще продължи дълго.

Над 70% от тях няма да могат да разчитат на значително увеличение на семейните доходи през следващата година, показва още статистиката на CENSIS. Хората харчат спестяванията си заради повишаването на цените. Почти 80% от населението на страната отказват да се влияят от инфлуенсъри и моди, да се жертват в живота и труда

Над 60% се опасяват, че ще избухне световна война. Несигурност създава намаляването на медицинския персонал. Почти всеки четвърти младеж не учи и не работи, с което Италия с 23% по този параграф е рекордьор в ЕС.

Резултата от ефекта „пандемия”, войната в Украйна и инфлацията е, че италианците се чувстват несигурно.

Конфедерацията на индустриалците Confindustia и синдикатите заявиха, че бюджетната програма на правителството не е в съответствие с реалността и нуждите на гражданите.

Прегледана: 53880

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече