И Израел не иска мъжа на Алла Пугачова

0

Съпругът на Алла Пугачова Максим Галкин може да загуби и израелското си гражданство.

Израелските медии уточниха, че Галкин е получил документи благодарение на Държавното бюро за връзка „Натив“, което се занимава с евреи и техни потомци от постсъветското пространство. Проблемът, според израелския журналист Равив Дракър обаче е, че Галкин е сключил църковен брак с Алла Пугачова, което означава, че той е станал християнин.

Израелските закони лишават евреите, които умишлено са променили вярата си, от правото да имат документи. Съответно, Галкин няма право на гражданство в страната, както и съпругата му, която изобщо няма еврейски корени.

Дракър обяснява още, че почти половината евреите, които наскоро са пристигнали в Израел от Русия, не са останали в страната. След като получили израелски документи, те се върнали в Руската федерация.

Комикът Максим Галкин беше обявен от руските власти за чуждестранен агент, заради критиките му към войната в Украйна. Съпругата му Алла Пугачова също се намеси в скандала и напусна родината си, след като започна да прехвърля имуществото си на роднини.

Прегледана: 54390

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече