Лили помогна на болна от рак жена, предложила помощ и на Сашка Васева    

0

Лили Иванова се е трогнала дълбоко от драматичната история на своя голяма почитателка, която страдала от тежка форма на рак. Примата получила лично писмо с молба от сина на онкоболната, в което той уважително я молел да изпрати няколко окуражаващи думи на гаснещата му майка, за да може да я зарадва.

След като Лили прочела изповедта му, тя се развълнувала и просълзила. Поискала от екипа си незабавно да зарадват тежко болната ѝ почитателка, като ѝ изпратят подарък. Самата естрадна икона седнала и написала лично послание до непознатата жена, с което да ѝ даде кураж да продължи в нелеката си битка. Заедно с него ѝ изпратила и цяла колекция от дискове с нейна музика, както и картички, които да я зарадват. Разбира се, последвала и обратна връзка. Синът на болната дама не пропуснал да уведоми примата и екипа ѝ, че майка му останала във възторг от сантименталния подарък и не спирала да слуша песните на любимата си изпълнителка, които я карали да се чувства значително по-добре, макар заболяването ѝ да било в изключително тежка и напреднала форма.

Заради имиджа си на ледена кралица Лили Иванова често е била възприемана като коравосърдечна, а отказът ѝ да се включва в мащабни и медийно отразени благотворителни кампании през последните десетилетия е оставил у голяма част от публиката впечатление, че звезда №1 на родната естрада не обича да прави благотворителност и дарения. Всъщност Лили наистина помагала, но абсолютно дискретно, без делата ѝ да се увенчават с публичност. Известно е, че години наред тя ежемесечно дарява сумата от персоналната пенсия, която получава от държавата за заслуги, на Самоковския девически манастир „Покров Богородичен“, където обича да се усамотява. Певицата осигурява и средствата за изографисване в църквата на манастира на библейската сцена, при която Исус Христос влиза в Йерусалим на Цветница – именият ден на звездата. Стенописът се намира отляво на входа. В църквата на манастира „Покров Богородичен“ в рилското градче има и красива иконопис на Богородица. Голямата фреска се намира високо от лявата страна на храма близо до входната врата. Цветовете са ярки и явно са сравнително нови. Най-долу на стенописа с бели букви през цялото платно е написано „Дар от Лили Иванова в памет на майка ѝ Мария“.

Наскоро пък легендата на фолка Сашка Васева сподели в интервю, че примата ѝ се е обадила и е предложила личната си помощ, тъй като Сашка от известно време насам се бори с тежко заболяване и претърпя операция за отстраняване на тумор в главата в Германия. „Лили каза, че е готова да откликне за всичко. Тя дори предложи материално да помогне, но Сашка отказа“, потвърди и съпругът на Васева Христо Бакърджиев.
 

Прегледана: 54790

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече