Сашко със синдром на Даун мечтае за златен медал

0

Сашко, който е със синдром на Даун, мечтае да спечели златен медал!

Въпреки, че има проблеми, момчето тренира лека атлетика и се представя отлично. Преди няколко месеца Сашко се явява на квалификации и успява да се класира за световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в аржентинската столица Буенос Айрес.

За жалост Александър Александров от Сандански няма необходимите средства, за да отпътува за Южна Америка, където да се бори за златния медал, каквато е мечтата му. Затова и в негова подкрепа са започнали редица благотворителни кампании, като продължава да се набира финансова помощ.

Момчето тренира всеки ден

Момчето тренира всеки ден

Сашко вече има участия с националния отбор за атлети с ментални увреждания в големи форуми, организирани от международни организации. Представял се е отлично на летни европейски игри в Чехия и Полша.

„Силно се надявам да постигне още успехи, защото тренира усилено. Александър тренира всеки ден, дори събота и неделя. Наистина има добри шансове на световното първенство. Част от подготовката е на бягаща пътека, крос тренажор и стълбички. Отделно ходим на стадиона, където има друг тип тренировки. И така задължително по един час. Много съм щастлива с него, защото е амбициозен и полага много усилия, за да победи“, заяви треньорката на момчето Зоя Тодорова.

„Вярваме, че слънчевото момче на Сандански заслужава да получи шанс да представи себе си, общината, а и страната ни на световното първенство в Аржентина! А всички ние, обединени, можем да помогнем мечтата му да се превърне в реалност!“, заявиха от местната община, която съвместно с местни клубове и сдружения стартира благотворителна кампания в помощ на атлета.

„Искам да печеля“, събира сили да каже Сашко. Децата и по-големи хора със синдром на Даун са наричани „слънчеви“, защото са усмихнати, добронамерени и в изражението на лицето им има топлина и любов.

Как да помогнем

Всеки, който иска да даде шанс за участие на Сашко, може да помогне на сметката на Спортен клуб „Адаптирана физическа активност и спорт – АФАС“, град Сандански:

BIC: SOMBBGSF

IBAN BG37 SOMB 9130 1071 5131 01

Прегледана: 58875

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече