Директорка на училище изгоря заради мъжки срамотии!

0

Директорка изгоря заради порнографско съдържание в часовете, след като родители я натопили.

Директорката на училище във Флорида била принудена да подаде оставка, след като скулптурата „Давид“ на Микеланджело била показана на ученици в час по изкуство, пише UNILAD.

Хоуп Караскила заяви, че е останала „натъжена“ от развоя на нещата.

Училището било задължено да преподава ренесансово изкуство в шести клас и затова урокът включва изучаване на скулптурата „Давид“ на Микеланджело.

Директорката посочи, че заради проблеми в комуникацията между нея и учителя, който преподава урока, родителите не били информирани какво ще учат техните деца.

В резултат на това трима родители се оплакали, че урока е разстроил децата им, като двама казали, че им се иска да са били уведомени предварително, а третия заявил, че урока е порнографски.

„Давид“ на Микеланджело, статуя на гол мъж, е създадена между 1501 и 1504 г. и е описана от Галерията на Академията на Флоренция като символ на силата и независимостта на флорентинците.

Според директорката след оплакванията й било поставен ултиматум – оставка или уволнение, въпреки, че не й били обяснение причините за него.

В изявление, публикувано след нейната оставка, Караскила твърди, че било „изразено недоволството от нейното ръководство, когато родителите са се разстроили от политиките на училището“.

„Бяха по-загрижени за съдебните спорове и успокояване на малка част от родителите, вместо да се доверят на моя опит като педагог повече от 25 години“, каза тя.

Прегледана: 55475

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече