60 бона са нужни за нормален живот на Павел

0

15-годишно момче от Перник се нуждае не от една, а цели две операции, за да има нормален начин на живот. И това ще струва непосилните за семейството му 60 хил. лв.

Павел Караджов от години страда от неуточнено засега заболяване на гръбначния стълб, което превръща детството му в истински кошмар. Въпреки множеството операции младото момче не се подобрява и родителите му постоянно търсят начин, за да помогнат на любимия си син.

„Синът ми е много борбено момче. От години се мъчим, за да разберем какво е неговото заболяване. Последните тестове показаха, че Павел има 75% изкривяване на гръбначния стълб, който трябва да се оперира спешно“, разкри пред „България Днес“ изстрадалата майка Ива. По думите й заради изкривяването Павел получава множество други проблеми.

„Ако процентът на изкривяване се увеличи, детето ще натовари сърцето, тъй като има запушена клапа. Освен това през юли капачката на коляното му се измести заради неправилна позиция на малката костица“, разказва майката на 15-годишното момче.

Четете още

Както всяко дете, Павел мечтае да играе с връстниците си и да има безгрижно детство. Преди години е тренирал футбол, но заради гръбначното изкривяване, както и разместената капачка треньорите на Павел го съветват да прекрати тренировките. Това разтърсва момчето, което копнее да достигне мечтите си.

„За съжаление Павел не може да си свива коляното, следователно не може да кляка, както и да се навежда. Това много му тежи, но виждам волята в очите му“, споделя Ива, която е решена да търси помощ за сина си в клиника в Турция, където им отправят оферта за две операции на гръбначния стълб и коляното.

Всеки, който желае да помогне на Павел, може да го направи на следната банкова сметка:

Дарителска сметка: 0000000029783755

IBAN: BG48STSA93000029783755

BIC: STSABGSF

Павел Светлинов Караджов

Прегледана: 53480

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече