Кейти Пери загуби съдебна битка срещу дизайнерка

0

Певицата Кейти Пери загуби съдебната битка срещу австралийска модна дизайнерка със същото име, съобщи Ройтерс. Според австралийски съд поп звездата е засегнала интересите на търговската марка с аналогично име.

Дизайнерката Кейти Тейлър, чието рождено име е Кейти Пери, заведе дело срещу певицата през 2019 г. заради това че е пренебрегнала съществуващата в Австралия търговска марка и е продавала дрехи под същото търговско название в магазини и онлайн по време на турнета в страната през 2014 и 2018 г.

Федералният съдия Бриджит Марковиц постанови, че компанията на певицата е нанесла щета на марката на австралийката, която продава дрехите си предимно онлайн.

Това е приказка за две жени, две тийнейджърски мечти и едно и също име, каза съдия Марковиц.

Съдията отхвърли искането на певицата за забрана на търговската марка на австралийската дизайнерка, пише БТА. 

Модистката заяви, че присъдата е победа на Давид срещу Голиат, победа на малкия бизнес. „Борих се не само заради себе си, а и за всички представители на малкия бизнес в тази страна, много от които в ръцете на жени. Ние трябва да се защитаваме срещу големите корпорации с много голяма финансова мощ“, написа дизайнерката в блога си.

Представителите на певицата Кейти Пери все още не са коментирали делото.

Съдебната битка между попзвездата и австралийската дизайнерка със същото име започва през 2008 г., когато Тейлър регистрира бранда си „Кейти Пери“ в Австралия. Певицата незабавно се опитва да блокира регистрацията и наема адвокати, които се опитват да принудят дизайнерката да се откаже от търговската си марка. По думите на дизайнерката по-късно изпълнителката прекратява тези опити.

Прегледана: 56645

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече