Марги Хранова чака тежка операция    

0

Сложна операция предстои на любимата певица на поколения българи Маргарита Хранова. Изпълнителката на „Устрем“ сподели, че има вече планирана дата за интервенция, която ще бъде проведена при един от най-добрите ортопеди у нас. Причината била, че от ръката ѝ трябвало да бъде извадена метална пластина, която ѝ поставили преди години след фатално счупване. Напоследък естрадната звезда започнала да чувства силна болка именно в ръката, където се намирала пластината. След проведени консултации се установило, че ще трябва да бъде извадена от нея по оперативен път. Вечно усмихнатата певица обаче не приемала интервенцията драматично и не изпитвала страх, защото знаела, че е поверила здравето си в най-добрите ръце.

Самото счупване е сред най-нелепите инциденти, които 71-годишната Хранова е преживявала. Случило се в разгара на зимата преди няколко години, когато тя трябвало да се качи на ски в името на по-ефектен телевизионен репортаж. Марги приела присърце идеята, но докато била на ските, изведнъж се подхлъзнала и паднала лошо на една страна, затискайки ръката си. Изпитала нечовешка болка и впоследствие се оказало, че тя е счупена. Толкова обаче се срамувала от гипса, който ѝ поставили, че се появявала по медийни изяви и концерти с черна ръкавица, за да не си личи, че е гипсирана.

Звездата има и друга тежка операция, отново след счупване. Неотдавна тя нарани жестоко и коляното си. „И пак от разсеяност – джаста-праста. Говоря нещо с една приятелка, размахвайки ръце и изобщо не си поглеждам в краката, където е трябвало да прескоча едно малко прагче. Стъпих, потънах в него и залитнах напред… Коляното и до ден днешен ме боли, и то доста – сложиха ми пирон, правиха ми операция и т. н. Така че си имам сега пирон в капачката, но какво да правиш“, споделя звездата. Макар да не се страхува от скалпела, Хранова признава, че не би легнала под ножа от суета. На 71 години тя няма нито една пластична операция по себе си, а свежия си външен вид дължи на добрия ген и позитивната нагласа, с която гледа на света.

Въпреки здравословните премеждия, които я очакват, тя цяло лято ще обикаля България и ще изнася концерти пред почитателите си във всички точки на страната. Маргарита признава, че е благодарна, че има достатъчно участия, защото пенсията ѝ е по-ниска от минималната. През 2019 г. тя реши да кандидатства за персонална пенсия за заслуги, но комисия, сформирана от Министерствота на културата, отхвърлила молбата ѝ. Отказа тя приела с огорчение, но прояви достойнство и сподели, че вече се е отказала от тази борба и няма да се моли, за да бъде признат приносът ѝ за българската култура.

Прегледана: 52665

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече