Крал Чарлз III не сяда на маса без пиячка

0

Тайната съставка в диетата на крал Чарлз не са ядките и семената, а силното мартини, съобщава „Дейли мейл“. Кралица Камила предпочита чаша червено вино. 

Чарлз Трети обичайно започва деня си с ядки и семена. Но има друга по-съществена част от неговия режим по-късно през деня – силен коктейл. Кралският коментатор Гордън Райнър каза, че всяка вечер преди хранене кралят пие мартини – джин и сух вермут, гарнирано с маслина или резен лимон. 

Говори се, че кралят дори си взима съставките за коктейл, когато пътува в чужбина. Чарлз Трети си носи и собствени чаши. 

Кралица Камила също си носи запас, когато пътува. Тя пие червено вино „Померол“ от района на Бордо, Франция.

Според Райнър мартинито на краля се сервира по точно определен начин. „Когато пътува в чужбина, кралят си носи собствен алкохол, който трябва да бъде смесен прецизно за постигане на точно определен вкус. Кралицата си носи собствено вино. Крал Чарлз може и да изпие чаша вино по време на вечеря, но обикновено мартинито е единственото му питие за целия ден“, каза Райнър. 

Известно е, че кралят предпочита коктейла си леко разклатен, но не разбит с шейкър. 74-годишният Чарлз Трети се отнася с внимание към здравето си.  

По думите му, когато е в замъка Балморал, Шотландия, бодигардовете му се шегуват чий ред е да го придружава по време на спокойната разходка всеки ден. 

Кралят е висок, 1,78 и тежи 72 кг. Това означава, че Чарлз Трети има перфектен индекс на телесна маса – 22,8. Той спазва флекситарна диета – избягва месо и риба два дни в седмицата, а на третия ден избягва млечни продукти. 

Прегледана: 54200

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече