Диана Димитрова бори Вергов с адвоката на Баневи

0

Сагата между битата актриса Диана Димитрова и колегата ѝ Юлиан Вергов навлезе в нов етап. След кратко затишие екранната д-р Огнянова от сериала „Откраднат живот“ обяви, че е внесла нова жалба срещу извършителя на побоя върху нея, за който тя твърди, че е отговорен Вергов. Любопитното обаче е, че Димитрова е сменила адвоката си Антон Станков, който движеше казуса досега, с колегата му Христо Ботев. Вторият е известен в публичното пространство като правен защитник на олигарха Николай Банев и съпругата му Евгения, които бяха арестувани във Франция през 2018 г., а по-късно бяха подсъдими по няколко обвинения. Ботев е бил адвокат и на избягалия банкер Цветан Василев.

„Днес, 05.05.2023 г., входирахме жалбата в СРП с моя адвокат г-н Христо Ботев. Надявам се, че повърхностното разследване ще бъде забравено и тези, които излъгаха, ще понесат наказателна отговорност за думите си. Вярвам в обективните действия на прокуратурата!“, написа в своя фейсбук профил актрисата.

Допреди по-малко от месец защитник на Димитрова беше бившият правосъден министър Антон Станков. Дори се появиха слухове, че адвокатът има връзка с Димитрова, които разгневиха юриста и той побърза да ги опровергае. „Създаде се сериозен дискомфорт. И със съпругата ми имах разговор, и с децата ми, които са на 10 и 12 г. Знаете колко са „добри“ децата в училище и бях длъжен да ги предупредя. Имаше и забележки, и подхилквания от колегите“, заяви Станков. Въпреки това съвместната му работа с актрисата продължи и след интригата, като дори той и съпругата му бяха специални гости на последната изложба с картини на Диана, която тя откри в София. Защо обаче пътищата им са се разделили и тя е предпочела да работи с друг негов колега, не става ясно.

Скандалът около актрисата се развихри още в края на миналата година, когато Диана сподели, че е била бита от свой колега на снимачната площадка на „Откраднат живот“ през 2015 г. и публикува свои снимки със синини по лицето. Още тогава прокуратурата се самосезира и проведе разследване. Впоследствие Димитрова посочи като извършител на деянието Юлиан Вергов, а до края на прокурорската проверка той пазеше пълно мълчание. Едва след като прокуратурата обяви, че няма да повдига обвинение, Вергов излезе с публична позиция, в която определи думите на Димитрова, че я е бил, като лъжа. В своя защита сподели, че са имали словесни пререкания, продиктувани от съобщения с неприятно съдържание, които актрисата пращала на тогава 15-годишната му дъщеря Алена.

Той бе защитен от много свои колеги от гилдията, както и от екипа на „Откраднат живот“ чрез писмо, изпратено до медиите и подписано от 30 души, които твърдяха, че не са виждали актрисата бита. Няколко дни по-късно обаче мнозина от тях казаха, че са били подведени за съдържанието на писмото и подписали едва ли не насилствено. Оказа се, че част от тях дори не са присъствали на терен в деня на снимките, а другите пък потвърдиха версията на Диана.
Очевидно актрисата е твърдо решена да получи възмездие, макар давността на деянието отдавна да е изтекла. Тя обяви, че разполагала с експертизи на вещи лица, които по снимки от деня на побоя са доказали, че тя наистина е имала травми и наранявания.

Прегледана: 57220

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече