Емилия Радева си отишла в инвалидна количка – вижте последната й снимка  

0

Последните мигове на актрисата Емилия Радева, която ни напусна на 11 май, дни преди да навърши 91 години, са били спокойни, казва единствената й дъщеря Катерина. Кинолегендата си е отишла в инвалидна количка, но с усмивка на лице. Щерка й публикува последната снимка, която й е направила, в социалната мрежа фейсбук.

От нея се вижда, че актрисата, която в последната половин година не се появяваше публично никъде, а това породи редица спекулации за здравословното й състояние, е била отслабнала, но не е загубила блясъка в очите си и желанието за живот до последно. „Мама си отиде, мама напусна този прекрасен свят и половина от моята душа отлетя с нея! Бях до нея, отиде си освободена от болки и мъки, в светлината на добротата, любовта и изкуството, които сътвори на тази земя, за мен и за всички вас, приятели и почитатели! Обичам те и ще те обичам до последния си дъх!”, каза дъщеря й Катерина, която се прибра от Франция преди година, за да бъде неотлъчно до майка си.
„Тя вече няма да чуе обичта и тъгата на вашите послания, на вашите прощални думи, но обещавам, че в името на голямата ни обща любов към личността и твореца Емилия Радева, уникалната жена и майка, ще продължавам да ви радвам със снимки, спомени и откъси от нейния театрален живот”, сподели още наследничката на голямата актриса.

В последните месеци 90-годишната театрална легенда беше много трудно подвижна. Актрисата не можеше да стои на краката си сама, затова ползваше проходилка. За последните коледни и новогодишни празници отправи видео поздравление към своите почитатели, на което рецитираше пламенно откъс от свое представление, макар и подпряна на проходилката.
Няколко месеца преди силите да я напуснат, тя беше в отлична кондиция и дори успя да отиде на море през късната есен на 2022 г. До тогава Емилия се придвижваше само с бастун, но проблемите с краката й бяха нерешими заради тежката катастрофа, в която тя като по чудо оцелява преди повече от 20 години.

Малко преди кончината й се появи информация в медиите, че Радева е била настанена в хоспис. Дъщеря й Катерина обаче отрече и подчерта, че тя се грижи ежедневно за майка си, няма нужда от финансова помощ и се справят сами. Наследничката на актрисата изостави кариерата си във Франция и се върна обратно в родината. Тя има един син – Леандър, кръстен на покойния съпруг на Емилия и нейна голяма любов – актьорът Любомир Димитров. Засега все още не е решила дали ще остане у нас или ще замине отново в чужбина.

Прегледана: 53905

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече