Тъжно: Селин Дион слиза от сцената завинаги

0

Селин Дион изцяло отмени своето турне, което трябваше да започни през 2023 г. и да завърши през 2024 г., съобщи CNN. Първоначално певицата бе отложила само част от концертите, но през седмицата бе принудена да се предаде.

„Тя изпитва непоносима болка при всяко движение и жест. Подлага се на ежедневна физиотерапия, но това явно не помага”, уточни източник на CNN от най близкото обкръжение на певицата. „Много съжалявам, че отново ще ви разочаровам. Работя наистина здраво, за да си върна силите, но концертите са много изтощителни дори за здрав човек. Не е честно постоянно да отлагам концертите. Ужасно съжалявам, но отменям всичко. Искам да знаете, че няма да се предам и ще продължа да полагам усилия да се върна отново на сцената”, съобщи самата Селин Дион в профила си в социалните мрежи.

Тя буквално е срината, след като бе диагностицирана с SPS. Заболяването е изключително рядко и се счита, че засяга по един човек на милион. То поразява централната нервна система и гръбначния стълб. Първоначално се смяташе, че в случая със Селин Дион лекарите са успели да овладеят пристъпите с медикамент и е достатъчно да се отложат няколко концерта, но истината се оказа различна. 

„За заболяването се знае съвсем малко, а аз изпитвам на своя гръб болките от непрестанните спазми, които не ми позволяват да ходя или да пея”, коментира Дион. 

SPS е прогресиращо автоимунно заболяване, което причинява свръхактивност на мускулатурата. Тялото на болния се сковава и той няма възможност да се движи самостоятелно и да говори. Няма открита терапия и поддържащата терапия е със стероиди. Според CNN отмяната на концертите от турнето е само първа стъпка и най-вероятно певицата ще приключи с концертните си изяви завинаги. 

Всички билети за световното турне на Селин Дион бяха разпродадени, но организаторите обещават да възстановят в пълен размер похарчените пари. Само в Европа бяха планирани 42 концерта.

Прегледана: 57290

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече