Богдана Карадочева влиза в съдебна битка за половин милион  

0

Кралицата на шансона Богдана Карадочева е повела тежка съдебна битка за половин милион лева. Певицата и съпругът ѝ Стефан Димитров се опитват да си върнат огромната сума, след като преди време станаха жертви на подла измама.

В продължение на 15 години те имаха съдебни разпри с друго семейство, а давността на делото изтекла заради проточването на делото и звездите не могли да получат търсеното обезщетение. „Това е безобразие! Когато едно дело се отлага в годините, естествено, че ще загуби давност. Извършва се едно непочтено нещо към нас! Чакахме 15 години, а все отлагаха делото с по 8-9 месеца. Сега казват, че е изтекла давността. Ще обжалваме, това не е нормално“, сподели певицата, която вече е завела нов иск.

За съдебната сага Карадочева обяснява, че навремето с мъжа ѝ дали сериозна сума пари на техни уж добри приятели съпрузи, които им обещали, че ще станат съсобственици на хотелски комплекс в Слънчев бряг. Впоследствие обаче се оказало, че са били измамени и инвестицията се изпарила. Точният размер на сумата, с която певицата и композиторът са изгорели, е 514 720 лв.
„Ще се борим докрай! Справедливостта и истината трябва да победят! Вярвам в Бог и в доброто, истината ще победи! Не може бандитите да успяват! Ние се доверихме на тези хора, станахме им кумове в църква. Как спят, не знам“, категорична е обичаната естрадна легенда. След 15 години разтакаване по съдебните зали, след които със Стефан не получили очакваното възмездие, сега случаят им ще бъде отнесен към Върховния касационен съд. Именно третата инстанция ще има окончателната дума по спорния процес, а Богдана се надявала най-после развоят да бъде
положителен за тях.

Това не е единственият случай, при който естрадната легенда става жертва на схема за кражба на пари. През 2017 г. тя пострада и от прочулата се като банкерката на футболиста Мартин Петров Ирина Аткова, която успя да завлече и нея. Аткова потъна вдън земя заедно със спестяванията им и беше издирвана дори от Интерпол. Измамата се случи през 2016 г., когато банката, в която Карадочева държала солидна сума пари, назначава Ирина Аткова за нейна лична банкерка. Хитрата финансистка започнала да се обажда често приятелски както на певицата, така и на Мартин Петров.

При една от срещите си тя предложила на изпълнителката да си изтегли парите, които държала в сметката си, за да може да ги „удвои“. Без да се съмнява в казаното от служителката, Богдана се доверила и изтеглила спестяванията си. Дала ги на Аткова, като към парите включила и известна сума от брат си. Измамницата твърдяла, че е вложила всички средства във финансова къща. По подобна схема бил подмамен и Мартин Петров. През август 2017 г. банкерката спряла да вдига телефона на Карадочева и Мартин Петров и се изпарила. Богдана разбрала, че е измамена, когато от финансовата къща, в която уж били спестяванията ѝ, казали, че не познават такова лице като Аткова.
„Нямаше как да заведа дело срещу нея, защото документите не бяха у мен, това бе лична договорка. Много ме заболя и още ме боли, защото сумата, с която „влязох“, не бе малка”, споделя Богдана. Измаменият Мартин Петров пък се раздели с 4 милиона пак по същата престъпна схема.

Прегледана: 60815

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече