Актьор от „Танцуващият с вълци“ е обвинен в сексуални престъпления и в Канада

0

Актьор от „Танцуващият с вълци“ е обвинен в сексуални престъпления и в Канада, предаде Асошиейтед прес.

На Нейтън Преследващия кон са повдигнати девет обвинения, включително за сексуална експлоатация и насилие, както и за извеждане на дете под 16-годишна възраст от страната. 

Разследването продължава няколко години, като едно от предполагаемите престъпления датира от 2005 г. То се води от властите, действащи в индиански резерват, разположен западно от Калгари. 

Актьорът сега е в затвор в Лас Вегас, след като беше задържан през януари в южната част на Невада. В САЩ той е

обвинен в 18 престъпления, включително сексуално посегателство срещу малолетно лице, малтретиране на дете и отвличане.

Нейтън Преследващия кон е роден в резерват в Южна Дакота. Той стана известен с ролята си на Голямата усмивка, млад член на племето сиукси във филма „Танцуващия с вълци“ на Кевин Костнър, отличен с няколко награди „Оскар“.

След участието в продукцията, Преследващия кон си е спечелил репутация сред индианските племена в САЩ и Канада като лечител знахар, способен да общува с духове. Полицията обаче каза, че той е злоупотребявал системно с положението си, като е

насилвал физически и сексуално момичета и жени от коренното население, вземал е малолетни съпруги и е водил религиозен култ. 

Предполагаемите престъпления са извършени след 2000 г., като обхващат няколко американски щата, включително Невада, Монтана и Южна Дакота.

Твърди се, че една от жертвите е била на 14 години, когато Нейтън Преследващия кон ѝ казал, че духовете на техните предци са му внушили да прави секс с нея.

Канадските власти обясниха, че преследването на актьора в различни правни юрисдикции е изисквало значително планиране и сътрудничество.

Прегледана: 61280

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече