4 години не могат да преместят костите на Емил Димитров  

0

Вече четвърта година костите на естрадната легенда Емил Димитров не могат да бъдат преместени в общ фамилен гроб. Процедурата се оказала по-сложна, отколкото роднините му предполагали. Идеята всички покойници от семейството на певеца да бъдат погребани заедно, дошла от неговата снаха Петрана – съпруга на брат му. Тя съгласувала решението си със сина му Емил-младши, но до изпълнение все още не се е стигнало, защото имало документални неуредици.

„Емил е погребан в Алеята на артистите на Централни гробища, а брат му и родителите им – в Малашевските. Искам да ги преместим във ВИП парцел в „Бояна“, защото душите им живяха заедно – сплотени и обичащи се хора, заслужават да са на едно място“, коментира Петрана.
Тя 14 години е била омъжена за брата на Емил – Юлиян, който отдавна е покойник. Според нея Емил е бил невероятен човек и никой не можел да каже една лоша дума за него. Едва след смъртта му през 2005 г. разни особи започнали да си правят реклама на негов гръб и да се появяват в медийното пространство, говорейки неверни неща по негов адрес.
Братът на естрадната звезда умира преди него. Първо му объркват диагнозата, после му откриват тумор. След уж успешна операция Юлиян получава усложнения и се налага втори път да бъде опериран. Подписът за съгласие това да се случи сложил именно Емил Димитров. Девет дни след интервенцията обаче Юлиян издъхва. Вдовицата Петрана никога не се омъжва повторно и отглежда дъщеря си сама, а сега се грижи за внучката си.

Във фамилията на естрадния ас никога не е имало скандали или разправии за имоти и наследства, както се случва след кончината на редица популярни личности. Въпреки че е имал нелеки моменти, синът му Емил-младши никога не се е изкушил да продаде наследствената си къща, завещана от баща му. Прочутото имение в столичния квартал „Княжево“ бе пристан на спасение за обичания певец в последните години от живота му, когато боледуваше сериозно. И досега къщата е обитавана от Емил-младши и неговата съпруга Жаклин. Доскоро с тях живееше и синът им Мартин, който е наследил певческия талант на своя дядо. Внукът на Димитров обаче тръгна по друг професионален път и учи политология в Милано, Италия.

Семейството на певеца дари и много от вещите му на неговата къща музей в родния Плевен. Част от експонатите обаче били изложени за кратко и после върнати на сина му по необяснима причина. Емил-младши споделя, че пази всички спомени от баща си и те ще останат семейна реликва, за която някой ден ще се грижи внукът на певеца.

Прегледана: 59685

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече