Отказаха пенсия на Алла Пугачова

0

Руската прима Алла Пугачова остана без пенсия в Израел, където се премести преди повече от година и дори взе тамошно гражданство. Певицата вече рядко посещава родната си Русия. Съпругът ѝ Максим Галкин, който също има израелски паспорт, е помогнал на семейството си да получи документи.


Преди дни стана ясно, че Пугачова няма право на пенсия, защото няма трудов стаж в страната. В Русия тя получава повече от 50 хил. рубли месечно, но в Израел можела да взема единствено социална пенсия. Тя може да претендира за такава дори и без стаж, но държавата ще ѝ изплаща минималната сума. В Израел, за да кандидатствате за социална пенсия, трябва вече да сте навършили необходимата възраст за пенсия и да имате статут на постоянно пребиваващ, но не се изисква гражданство. Пребиваването ще потвърди наличието на недвижимо имущество или семейство в тази страна. Вземат се предвид обаче и доходите на семейството. 


На теория Алла Пугачова може да подаде документи, но дали ще бъде одобрена, зависи от доходите на семейството. Важно е семейният доход да не надвишава максималната работна заплата, умножена по три. Системата е сложна. Вземат се предвид и доходите, които не са придобити от трудов стаж, например печалба от инвестиции или сделки с недвижими имоти. Съпругът ѝ Максим Галкин печели повече от тавана, който е определен от израелската социална служба. Галкин, Пугачова и двете им деца живеят в Кесария – един от най-скъпите райони, намиращ се до Тел Авив.

Прегледана: 58325

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече