Пак скандал: Изтече нов запис от обвинението срещу Доналд Тръмп

0

Нови проблеми за бившия американски президент Доналд Тръмп – американски медии разпространиха запис, който се предполага, че доказва, че Тръмп е съхранявал неправомерно секретни документи.

Записът, с дължина около 2 мин, за първи път беше разпространен от CNN. На него се чува шум от прелистване на страници и гласът на Тръмп, който казва: „Това е поверително“.

Независимо потвърждение на достоверността на записа няма, уточняват от BBC. Предполага се, че той е част от обвинението срещу бившия държавен глава.

По този случай Тръмп ще отговаря по 37 обвинения за неправилно съхранение на документи с чувствителна информация и възпрепятстване усилията на правителството да си ги върне, пише БНТ

В Ню Йорк ще се проведе заседание по другото дело срещу Тръмп. Адвокатите му искат случая от кандидатпрезидентска кампания през 2016 година, с тайното плащане на пари на порнокатрисата Сторми Даниелс, с които да се откупи мълчанието ѝ за предполагаеми отношения с Тръмп, да се гледа не в наказателен съд в Манхатън, а във федерален.

Прегледана: 58115

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече