Отвориха завещанието на Силвио Берлускони

0

Контролът върху семейния сейф – компанията FinInvest отива при най-големите деца на покойния Силвио Берлускони – Марина и Пиер Силвио, гласи завещанието на основателя на Forza Italia, който почина на 12 юни.

Петте деца на Силвио – Марина Пиер Силвио, Барбара, Елеонора и Луиджи Берлускони обаче са информирани, че никой от тях няма да има самостоятелен контрол върху FinInvest, упражняват преди еднолично от техния баща. Нотариусът, прочел завещанието, ще изпълни законовите си задължения в следващите часове, съобщават италиански медии.

Завещанието на Силвио Берлускони бе отворено в сряда следобед от семейния нотариус Ариго Роведа в Милано пред двама свидетели – адвокатите Лука Фосати и Карло Римини, които представляваха неговите деца.

От последната воля на Силвио Берлускони става ясно, че Пиер Силвио и Марина Берлускони заедно ще получат мажоритарен дял във FinInvest от 53%.

Вниманието на обществеността е насочена към третата част от наследството, с която основателят на империята и могъл да разполага свободно т.н налична квота. Разпределението обаче зависи именно от подялбата на 61% акциите от компанията Fininvest, която не се листва на борсата. В допълнение към огромния финансов ресурс, с който разполага Fininvest, холдингът притежава имоти и активи на стойност стотици милиони.

Две трети от наличната квота ще бъде разпределена по равно между всички негови деца, като делът на Вероника, Ларио, Барбара, Елеонора и Луиджи ще достигне 47,4%.

Друга тема, която гъделичка италианците, е дали последната партньорка на Силвио – Марина Фашина, която в момента живее в неговата вила Сан Мартино, ще получи нещо. Последно се говореше, че магнатът й е обещал 100 милиона на летяща бележка с последни желания, написана по време на болничния му престой. Сега адвокатите на Силвио Берлускони трябва да преценят дали да включат Фашина в завещанието.

Прегледана: 58520

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече