Подводницата „Титан“ за малко не убила други пътници преди фаталния си край

0

Б ивш пилот на злополучната подводница „Титан“ загубил контрол над плавателния съд по време на предишно гмуркане. Това накарало подводницата да започне да се върти в кръг, докато ужасените пътници останали на борда с часове.

Кадри, заснети вътре в подводницата, показват как плавателният съд излиза извън контрол, карайки пилота Скот Грифит да каже: „Имаме проблем“. Екипажът е бил на 300 метра от останките на кораба „Титаник“, когато подводницата загубила контрол, разкрива клип от документален филм на BBC от 2022 г.

Смята се, че едно от тласкащите устройства на „Титан“ е било монтирано неправилно, което причинило проблема. Документалният филм разкрива, че ужасените членове на екипажа е трябвало да чакат с часове, докато главният изпълнителен директор на OceanGate Стоктън Ръш ги спаси.

„Мислех си, че няма да успеем да се спасим. Ние сме буквално на 300 метра от „Титаник“ и се въртим в кръг“, разказва една от пътниците пред BBC.

Подводницата „Титан“ се взриви на 18 юни при поредното си пътуване до останките на Титаник. Петима души на борда загинаха, сред които и Стоктън Ръш.

Прегледана: 59850

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече