Сватята на Тодор Живков се потроши

0

Нелеп инцидент е претърпяла сватята на Тодор Живков – Зорка. Пенсионерката, която бе тъща на Владко Живков, живее сама в къща в дупнишкото село Кременик, където неотдавна паднала в двора си и се потрошила. Възстановяването ѝ се оказало трудно заради напредналото ЕГН и изкарала няколко месеца, прикована към леглото. Едва напоследък започнала полека-лека да се раздвижва.
Зорка и бившият Първи се сродяват, когато нейната дъщеря Валентина се омъжва за сина на Тато – Владко. Сватбата е през есента на 1989 г., когато Живков е вече в немилост и е под домашен арест в дома си на улица „Секвоя“ в елитния столичен квартал „Бояна“. Младоженците заживяват при него, а малко след това се ражда общата им дъщеря Елизабет, която към днешна дата е моден дизайнер и живее в Италия.

Валентина е втора съпруга на Владимир Живков и втора снаха на Тато. Първата е плевенчанката Маруся Мирчевска, с която Владко се развежда скандално, а след раздялата тя заминава за Щатите с общия им син Тодор-младши. Днес и двамата продължават да живеят в Америка, а внукът на Живков доскоро бе известен като хазартен милионер, но вече се занимава със собствен бизнес, женен е за рускиня и има две деца.

Сватята на бившия Първи храни само топли чувства към него. Малко преди Живков да почине, Зорка, която е готвачка по професия, му приготвяла домашна храна. Мъжът ѝ Николай, който се спомина през 2019 г., пък бил сред най-доверените хора на Тато и дори ходел да му взема пенсията и да му я носи вкъщи.

„Когато му отидохме за пръв път на гости, каза: „Не се притеснявай, аз съм човек от народа. И аз съм пасъл свине, какво ли не съм работил“. Никога не сме били богати. Нямаме пари в швейцарски банки и не сме милионери. Всичко с тези две ръце сме си изкарали“, казва сватята на Живков.
Въпреки че Зорка живее сама на село, дъщеря ѝ Валентина се грижи за нея и често я посещава. Вдовицата на Владимир Живков остана да живее в къщата му в „Бояна“ и след смъртта му през лятото на 2021 г. Тя е преподавател по йога и се радва на лъскав живот, а екзотичните пътувания за нея са ежедневие. Наскоро Валя се е върнала от воаяж чак в далечна Кения, откъдето е споделила десетки снимки, на които позира по бански.

Прегледана: 58290

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече