БГ ПРОБИВ: Синът на Малин Кръстев става Едуард ІІ

0

Синът на любимия актьор Малин Кръстев – Борис, става Едуард ІІ в Северна Македония, научи „Телеграф“. Той е избран за главната роля на краля в едноименния спектакъл, който е първата копродукция между Драматичен театър – Пловдив, Република България и театър „Йордан Хаджиконстантинов – Джинот“ от Велес, Република Северна Македония.

Премиера

Премиерата е в неделя, 6 август 2023 г., от 21,00 ч., в Център за култура „Григор Пърличев“ в Охрид. Постановката е част от официалната програма на фестивала „Охридско лято“ и се реализира с подкрепата на Българския културно-информационен център в Скопие и Министерството на културата на Република Северна Македония. Сътрудничеството между двата театъра включва две копродукции. Двегодишният проект включва създаването на два спектакъла под режисурата на Андрий Жолдак, Украйна – „Едуард II“ и спектакъл на Диана Добрева, България. Двете театрални постановки ще се репетират на сцените на двата театъра и ще са придружени от работни ателиета, в които ще вземат участие студенти от университета „Европа Прима“, информираха от Драматичен театър – Пловдив.

Лукс

Постановката „Едуард II“ от Кристофър Марлоу обхваща няколко различни теми. Основната посока е историята на Едуард II, следвана от „Ричард II“ от Шекспир. Обсъжданите теми са отношенията между баща и син в отсъствието на майката, а след това мотивите за власт и лукс, а оттам и прекомерната наслада, енергията на младите и тяхната директност. Режисьор на „Едуард Втори” е Андрий Жолдак от Украйна, а драматург е Сашо Димовски от Театър – Велес. В образа на Едуард II се превъплъщава българският актьор Борис Кръстев. „Той е тук от месец и репетира между 12 и 14 часа на ден. Миналото лято Борис ни гостува със спектакъла „Одисей“ на Диана Добрева на фестивала за антична драма, направи много силна роля и драматургът Сашо Димовски забеляза таланта му и го покани за Едуард II“, разказа пред „Телеграф“ Антония Велева, директор на българския културно-информационен център в Скопие. Представлението не е предназначено за лица под 16 години.

Прегледана: 54135

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече