Внучката на Бисер Киров почина трагично на 17 г. (Снимки)

0

Трагедия е сполетяла семейството на Бисер Киров (1942-2016). Преди няма и месец, едва на 17-годишна възраст, в Германия е починала неговата внучка Елиса. За внезапната ѝ кончина съобщи нейният баща Бисер Киров-младши в социалните си мрежи. „Скъпи приятели, напусна ни обичаната ни дъщеря и прекрасна малка сестра Елиса. Тя остави хиляди мечти и покрусени приятели и роднини… Светла ѝ памет!“, написа съсипаният от мъка баща.


Покойната внучка на певеца – Елиса

Трагичната вест шокира приятелите на семейството. Родителите обаче не пожелаха да уточнят причината за ранната смърт на своето дете. От дълги години синът на естрадната легенда, който е кръстен на него, живее в Берлин заедно със съпругата си Катя и двете им дъщери. Потънала в скръб след загубата е и сестрата на покойната Елиса – Малена. Двете момичета бяха неразделни. Рядко се прибираха в България, но когато идваха у нас, обичаха да посещават с приятели любимата си Варна. До последно са споделяли снимки заедно, на които изглеждат повече от щастливи.


Елиса (вляво) със сестра си Малена

Смъртта на Елиса е поредната трагедия, случила се в семейството на Бисер Киров, над което сякаш витае прокоба. Дъщерята на големия певец Венциноса издъхна от скоротечен рак само на 42-годишна възраст през 2014 г. Тя остави две деца сираци, които след кончината ѝ бяха отглеждани от певеца и неговата съпруга Митка. Две години след като погреба щерка си, естрадният доайен напусна света на живите. Той бе покосен от мозъчен инсулт на 74-годишна възраст. Изпълнителят на „Юноша бледен“ няколко години водеше битка с рака и бе решен да се бори и да не се предава в памет на дъщеря си, но загубата ѝ го довърши. По негово желание той бе погребан при нея в селото на родителите си – Чокмаково.


Естрадната легенда с четирите си внучета

Киров издъхна на 6 ноември 2016 г. в Берлин, където се лекуваше от левкемия. Приживе не остави завещание, а парите и имотите му провокираха скандали при делбата от наследниците му. Обичаният от поколения изпълнител се славеше като един от най-богатите в жанра, натрупал пари и имоти от близо 5 милиона долара по време на дългогодишната си кариера и своите над 4000 концерта по света и у нас. Той имаше апартаменти в центъра на Берлин, Москва и София, както и наследство в родния си край в Смолянско.


Бисер Киров – младши 

Тъй като последните повече от 2 десетилетия от живота си Киров изкара в Русия, наследството му се делило според руските закони. Така вдовицата му Митка наследила 75% от цялото му имане, а синът му останал с почти празни ръце. Преди време беше тръгнал слух, че двамата дори мислели да се съдят, но се оказа, че майка и син са успели да постигнат съгласие. Заради скорошната трагедия Митка заминала в Германия, за да бъде край сина си Бисер-младши. Вдовицата на певеца избягва публичните появи след неговата кончина. За последно тя присъства на медийно събитие през 2017 г., когато беше официалното представяне на книгата на Киров, която той завършил малко преди да почине.


 Певецът със сина си Бисер и дъщеря си Венциноса, която почина само на 42 г.

Прегледана: 52445

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече