Васил Найденов не отишъл на погребението на брат си  

0

Естрадният ас Васил Найденов продължава да не поддържа връзка с роднините си от страна на баща си Михаил Найденов вече повече от 40 години. Заради влошените им отношения певецът не отишъл на погребението на по-малкия си брат Жорж, който дълго време бе тежко болен, казват съседи на семейството от столичния квартал „Дружба“.

Жорж бе попаднал в медийното пространство преди години, след като стана ясно, че е бил настанен в клиника за психично болни, а преди това просел в столицата. Мъжът починал вследствие на множеството си заболявания. Като млад работел в Киноцентъра в „Бояна”, но изведнъж започнал да губи зрението си. Лекарите трудно установили диагнозата му – аденом на хипофизната жлеза. Въпреки операциите той останал инвалид. После го покосил инсулт, който му докарал пареза на лявата част на тялото, и не след дълго починал.

Васил Найденов научил от познати за кончината му. Той никога не е поддържал връзка с второто семейство на баща си Михаил. От него има още един полубрат Любо и сестра Таня. Единствено с нея се бил запознал на свой концерт преди много години, но така и не се сближили. Кеца не общувал нито с братята и сестрите си, нито с племенниците си. Причината е, че не е общувал с баща си, който изоставя него и майка му малко след раждането на бъдещата естрадна икона. Михаил напуска семейството, когато Васко е на годинка. „След концерт в софийския цирк 40 години по-късно в гримьорната влезе възрастен мъж и ми каза: „Аз съм твоят баща“. Онемях. Човекът ми беше чужд, чувствах се неловко и глупаво. Не го усещах като баща, бяха ме отгледали други“, разказвал е певецът.

Заради това, че расте без баща и че рано остава сирак заради кончината на своята майка Маргарита, тримата, които са го гледали, са леля му по майчина линия, баба му и дядо му. Майка му, която била талантлива оперна певица, си отива от този свят от рак само на 42 години. „Бях в казармата, когато почина точно на имения си ден на Цветница и така и не ме видя като певец. Малко след това влязох в Консерваторията. Но… така е било писано. Може би близките ни хора ни помагат отнякъде“, разсъждава Найденов. През 2016 г. в предаването „Търси се“ изпълнителят на „Телефонна любов“ откровено сподели, че след загубата на леля си вече няма живи роднини и семейство, тъй като не общува с братята и сестра си от втория брак на баща си.

Прегледана: 55960

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече