Пуснаха Доналд Тръмп от затвора, издържа 20 минути в него

0

Доналд Тръмп напусна затвора на окръг Фултън в Атланта, след като му бяха повдигнати повече от десетина обвинения в тежки престъпления по голямото съдебно дело, водено срещу опитите през 2020 г. на бившия президент на САЩ за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия, предаде Ройтерс.

Тръмп, затворник № P01135809 според регистъра на затвора на окръг Фултън, прекара около 20 минути в сградата, където властите бяха заявили, че трябва да му направят снимка, след като той се предаде. Това му бе за първи път, тъй като бившият президент на САЩ не трябваше да прави снимка при първоначалното си явяване по три други наказателни дела.

Шерифската служба на окръг Фултън в Атланта разпространи снимката на Доналд Тръмп. На нея се вижда Тръмп, облечен в син костюм и червена вратовръзка, с намръщена физиономия.

След като напусна затвора на окръг Фултън, кортежът на Тръмп се насочи пак към летище „Хартсфийлд-Джаксън“ в Атланта, където го чакаше частният му самолет, за да го върне обратно до дома му в голф клуба в Бедминстър в щата Ню Джърси.

Преди да се качи на самолета на летището в Атланта Тръмп повтори пред журналисти предишните си твърдения, че прокуратурата, наред с прокурорите по другите обвинения срещу него, са политически мотивирани.

„Това, което се случи тук, е пародия на правосъдие“, заяви той.

„Не съм направил нищо нередно и всички го знаят“, каза Тръмп и добави, че „това е много тъжен ден за Америка“.

„Това е намеса в изборите“, подчерта бившият американски президент.

Прегледана: 57570

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече