Тригодишно момиченце пада от петия етаж, а случаен минувач го забелязва и смекчава удара

0

За драматичните сцени, разиграли се в италианския град Торино, разказва изданието Corriere della Sera. 37-годишният Матиа Агуци отивал към пекарната с приятелката си, когато забелязал малко дете да се катери по парапета на терасата. След няколко секунди се чули и писъци.

„Момиченцето продължи да се катери по перваза. В един момент се държеше само с ръце. Краката ѝ висяха във въздуха“, описва ситуацията Агуци, който спрял под жилищната сграда. Секунди по-късно детето паднало от терасата.

„Надявах се всичко да мине добре“, казва още Агуци, който протегнал ръце и успял да смекчи падането с гърдите си. Двамата се озовали на земята. В началото момиченцето не давало признаци на живот. „Бяха безкрайни няколко секунди. Детето изведнъж започна да плаче и аз въздъхнах с облекчение“, обяснява 37-годишният мъж.

Родителите на детето излезли на улицата, веднага след като разбрали какво се е случило. Тригодишното дете е откарано в болница. Според италианските медии момиченцето е в добро общо състояние, няма видими наранявания и е изписано. 

Матиа Агуци е банков служител. „Не вярвам в съдбата, но никога нямаше да мина по тази улица, ако братовчед ми не ме беше помолил да му занеса топъл хляб от точно тази пекарна“, разказва спасителят на тригодишното момиченце. Той също бил прегледан в болницата, се казва в съобщението. 

Кметът на Торино – Стефано Ло Русо, обяви, че ще предложи Матиа Агуци за награждаване с Ордена за граждански заслуги. Евродепутатът Камила Лаурети предложи на мъжа да бъде връчен „златен медал за гражданска храброст“. А италианският премиер Джорджия Мелони написа, че „благодари на този млад герой. 

Прегледана: 55540

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече