Тежка деменция мъчи Стоян Алексиев

0

Актьорът Стоян Алексиев не се намира в хоспис, а за него се грижи съпругата му Надежда в столичния им апартамент. Това разкри техният син Александър Алексиев. Преди месеци се заговори, че прочулият се с ролята на д-р Генадиев в докторския сериал „Откраднат живот“ артист е бил настанен в частен хоспис на територията на родната му Варна.

„Няма такова нещо. Не отричам, че баща ми има сериозни здравословни проблеми. Той е у нас, заедно с майка ми, в София“, отсече синът на 72-годишния ветеран на Народния театър, който също е актьор. Колеги на Алексиев-старши разкриват, че всъщност заболяването, което го измъчвало, било деменция. От същата диагноза страдаше и тв легендата Анахид Тачева, която загубихме през миналата есен. Неврологичната диагноза се счита за необратима и протича с постепенно влошаване на умствените способности, загуба на памет, ориентация и тотална невъзможност за извършване дори на елементарни действия от страна на болния пациент. Според специалистите най-често деменция се отключва след ситуации на силен стрес. При Стоян Алексиев не липсвали такива, разкриват негови колеги от Народния театър. Той изключително тежко преживял пенсионирането си от първата ни трупа, от която бе освободен веднага след навършване на 65-годишна възраст. Тогава екранният д-р Генадиев дори се разплака в ефира на родна телевизия, страдайки по пенсионирането си. То съвпадна и с друг тежък за него момент – скандалните снимки на пъпа на София, в които бе заснет в интимни сцени с 44 години по-младата от него тогава бъдеща актриса Ивана Бобойчева. След избухналия скандал двамата продължиха да поддържат контакт още известно време, но към днешна дата изобщо не се чували и виждали.

„Ретро“ научи, че Ивана, която по онова време бе студентка в НАТФИЗ, е завършила висшето си образование и си е намерила работа в кукления театър в Стара Загора. Тя е прекъснала абсолютно всякаква връзка със своя покровител Алексиев и се е преместила да живее в Града на липите.
Стоян пък споделя един покрив с дългогодишната си съпруга Надежда. Тя съчетава грижите за болния си мъж заедно с работата си в застрахователна компания. Без нея актьорът почти не излизал от жилището им. Понякога децата и внуците го водели на разходка в планината. От първата си жена Слава той има син Цветан, също актьор, както и дъщеря Елица. От брака му с Надежда е синът им Александър, известен като д-р Василев от „Откраднат живот“.

Прегледана: 52680

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече