Призна в книгата си: Илон Мъск имал биполярно разстройство

0

Милиардерът Илон Мъск разркри в дългоочакваната си биография, че страда от недиагностицирано биполярно разстройство Журналистът Уолтър Айзъксън, който подготви книга, също потвърждава, че американският предприемач е разкрил признаци на менталното заболяване.

Айзъксън описва в биографията настроенията на Мъск като циклично преминаване през „светло и тъмно, интензивно и шантаво, откъснато и емоционално, със случайни потапяния в това, което хората около него наричат „режим на демони““. Много хора смятат, че диагнозата му не е биполярно разстройство, а синдром на Аспергер.

Айзъксън многократно оприличава Мъск на неговия отчужден баща Ерол Мъск, за който също се твърди, че е склонен към променливи настроения, грубо поведение, грабеж на кредити и теории на конспирацията. Майката на Илон, Мей, каза, че Ерол я е „ударял“, преди двамата да се разведат, нещо, което Ерол отрича. Мъск зачеркна баща си, след като Ерол стана баща на дете от жена, която Илон смяташе за своя полусестра – Яна – която Ерол бе отгледал като своя доведена дъщеря от 4-годишна възраст.

Писателят предполага, че „всичко е много по-сложно“. Също така испанският вестник El Mundo, цитирайки откъс от предстоящата книга, публикува новина: Илон Мъск каза, че като дете баща му го е подложил на „чисто психологическо мъчение“. На 12-годишна възраст Илон е изпратен в лагер за оцеляване, който се намира в африканска пустиня. Там момчетата получавали само малка порция храна и вода, насърчавайки ги да се бият.

Прегледана: 53635

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече