Сляпата Ласка Минчева става баба за пръв път (Снимка)

0

Голяма радост след броени седмици ще сполети легендата на БНТ Ласка Минчева. Знаменитата режисьорка от 4 години е на легло и е в изключително тежко състояние, но усмивката отново изгряла на лицето ѝ, щом научила, че ще става баба за пръв път.

Атанас и половинката му очакват първото си дете до края на годината 

С първородно внуче ще я дари нейният племенник Атанас Михайлов, който е единственият човек, грижещ се за болната тв легенда. Преди дни Наско, който е дипломиран актьор от НАТФИЗ и водещ на различни предавания, съобщи, че с половинката му Светла чакат бебче. Той сподели техни романтични кадри и написа: „В очакване… Обичам те, прелест, и съм благодарен за всеки миг. Скоро 2-ма ще сме благодарни…“. Стотици негови познати и приятели му честитиха благата вест. Засега бъдещите родители не издават какъв е полът на бебето, както и точната дата, на която ще се роди. Майката Светла е професионален танцьор и спортист, а с Наско досега не са афиширали връзката си. Племенникът на Ласка Минчева е вече на 44 години и за пръв път ще изпита радостта от бащинството.

Болната му леля била във възторг и очите ѝ се насълзявали всеки път, когато заговорели за бебето. В последните години Атанас е като неин син, защото тя загуби трагично единствената си щерка Вихра през 2018 г. и остана без други роднини. Легендарната режисьорка вече повече от четири години е на легло и шансовете да проходи пак са нулеви. Мускулите ѝ са атрофирали, а освен това е напълно сляпа. Племенникът ѝ осигурява с мъки по 2 хиляди лева месечно, за да поема всички грижи около болната Минчева, включително рехабилитация, лекарства и битови нужди.

Емблематичната режисьорка на БНТ, която стои зад излъчването на програми като „Златният Орфей“ и „Мелодия на годината“, закъса със здравето, след като преди години получи изключително тежък инсулт, а след това парализа обхвана цялото ѝ тяло. Въпреки грижите на лекарите и на племенника ѝ, който не щади средства за лечението, подобрение няма. През януари тази година Ласка навърши 81 години. Малко преди рождения си ден бе изпаднала в дълбока депресия и отказваше да се храни. Племенникът ѝ бе изключително притеснен за нея и сподели, че искала да се самоубие. Благодарение на вниманието на стари колеги и новината, че ще става най-сетне баба, тя загърбила натрапчивите мисли и отново била в добра кондиция на духа.

Атанас и бременната му половинката не живеят с болната режисьорка, но я навестявали редовно, а в останалото време той плащал на жена, която да е до нея. Минчева закъса и финансово след трагичната смърт на дъщеря си Вихра, която си отиде от коварен рак, а след кончината ѝ възрастната ѝ майка наследи неин кредит. Така пенсията на Ласка, която бе унизително ниска, бе под запор. Той все още не е вдигнат, но поне държавата я възнагради с по-висока пожизнена пенсия за заслуги в размер на 700 лева на месец.

Прегледана: 52340

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече