БИБЛЕЙСКИ ПОТОП: Ню Йорк е под вода!

0

Проливни дъждове след седмица на обилни валежи предизвикаха внезапни наводнения в Ню Йорк, нарушавайки работата на метрото в най-населения град в САЩ и превръщайки много от улиците в малки реки, предаде Ройтерс.

„Преместете се на по-високо място сега. Действайте бързо, за да защитите живота си“, се казва в препоръка на Националната метеорологична служба, публикувана на нейния уебсайт.

Екстремните валежи накараха губернаторката на Ню Йорк Кати Хокъл да обяви извънредно положение за Ню Йорк, Лонг Айлънд и долината на река Хъдсън.

„Моля, вземете мерки, за да останете в безопасност и не забравяйте никога да не се опитвате да пътувате по наводнени пътища“, каза тя в съобщение, публикувано в социалната платформа „Екс“.

Към около 18 млн. души в района на Ню Йорк и в други големи градове по Източното крайбрежие получиха предупреждения и препоръки за наводнения от страна на метеорологичната служба.

Снимки и видеоматериали показаха наводнени квартални улици и подлези в Ню Йорк, което наруши сутрешния трафик на милиони пътници.

По данни на Столичната транспортна агенция наводненията са довели до сериозни смущения в работата на метрото в града и на крайградската железница. Движението по някои от линиите на метрото беше напълно спряно.

Прегледана: 48195

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече