Размина се със 150 млн. евро: Съдът попари мераците на любовницата на Хуан Карлос

0

Бившият испански крал Хуан-Карлос победи в съдебната битка срещу жената, с която имаше връзка, съобщиха АФП и Ройтерс. 

Бившата интимна партньорка на Хуан-Карлос Корина цу Зайн-Витгенщайн-Зайн подаде жалба за тормоз с искане за обезщетение за над 150 млн. евро.

Британският съд се обяви за некомпетентен да вземе решение по делото. 

В своето решение съдията от Висшия съд Роуина Колинс Райс заключава, че „Висшият съд на Великобритания не разполага с необходимата компетентност по тази процедура“. Магистратът подчертава, че жалбата не съдържа достатъчно доказателства, че фактите, описани от жалбоподателката, са се случили във Великобритания. 

Корина цу Зайн-Витгенщайн-Зайн беше любовница на бившия испански крал Хуан-Карлос в периода между 2004 г. и 2009 г. По думите й след тяхната раздяла, от 2012 г., тя е била шпионирана и тормозена в продължение на 8 години по заповед на бившия монарх. Датската бизнес дама и децата й са получавали заплахи, се казва още в жалбата. Хуан-Карлос е поискал тя да му върне подаръци, в т.ч. и произведения на изкуството, бижута и пари в размер на 65 млн. евро.  Тормозът е започнал след нейния отказ.

Бившият суверен, който е на 85 години, отрича категорично обвиненията, каза адвокатът му Адам Волански. 

В своя изявление Корина цу Зайн-Витгенщайн-Зайн заяви, че е „дълбоко разочарована“ от решението. Според нея е деморализиращо да се види, че жертвите на тормоз рядко получават справедливост. 

Прегледана: 48695

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече