Бразилец твърди, че е на 123 години, не могат да му насмогнат с пенсията

0

Бразилец, който твърди, че е най-възрастният мъж в света, току-що отпразнува своя невероятен 123-ти рожден ден, а в родината му е обявен за „кошмарът на данъчните“.

Андрелино Виейра да Силва казва, че е роден на 3 февруари 1901 г. – и дори има лична карта, за да го докаже. Снимка на личната му карта, вероятно регистрирана от правителството, показва пълното му име заедно с датата на раждане и името на родителите му.

Ако се вярва на личната му карта, той вече е навършил 123 години – и става най-възрастният мъж в света. Андрелино обаче не е потвърдил възрастта си в Световните рекорди на Гинес и по тази причина официално не държи тази титла. Пенсионерът е женен и има седем деца, пет от които са живи. Той има 13 внуци, 16 правнуци и един пра-правнук.

Въпреки че сънародниците му го обичат, данъчните служби в Бразилия обявиха столетника си за „данъчен кошмар“, тъй като вече десетилетия наред се налага да му изплащат пенсия. Този факт се е превърнал в шега между Андрелино и държавата, като през 2022 г., той получи торта от държавата администрация с надпис „терорът на данъчните“.

Тъй като Андрелино никога не е потвърдил възрастта си официално, най-старият сертифициран жив човек в света е Мария Браняс Морера, която отпразнува 116-ия си рожден ден през 2023 г.

Прегледана: 25220

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече